Mogelijkheden

Over zorg:

  • “Ik ga liever niet alleen naar een arts maar mijn kinderen kunnen niet mee.” Dan kan ik met u meegaan ter ondersteuning. Ik maak een kort verslag met de bevindingen en de nieuwe afspraken zodat iedereen goed geïnformeerd is.
  • “Hoe zit het met de afspraken voor thuiszorg in 2015? Ik snap niet goed wat de nieuwe WMO regels zijn.” Ik geef uitleg over de mogelijkheden en de regelgeving die daarbij geldt. De aanvraag kan ik voor u verzorgen.
  • “Ik moet mijn gehoorapparaat laten bijstellen en wil daar graag hulp bij”. Ik ga met u mee en nadien stuur ik een verslag met de bevindingen.

Over uw huisvesting:

  • “Ik zou mijn tuin aan willen laten passen zodat ik er met de rollator beter in kan werken? Welke mogelijkheden zijn er?”
  • “Als ik ga verhuizen wil ik graag iemand die het allemaal voor me regelt”. Ik kan een verhuisplan maken en de begeleiding van de verhuizing verzorgen. Ik help u met de voorbereiding, de verhuizing zelf en de vragen die naderhand nog om een oplossing vragen. U hoeft zelf geen verhuisbedrijf te zoeken of te zorgen voor de aansluiting van de telefoon. Dat regel ik voor u.

Over hulpmiddelen en aanpassingen:

  • “En wie zorgt voor een rollator waar ik handig mee in huis kan lopen.” Wanneer u op zoekt bent naar hulpmiddelen kan ik voor u op zoek gaan en presenteer ik de mogelijkheden.
  • Ik wil graag een traplift maar hoe moet ik die aanvragen? Ik bied u hulp met de aanvraag en de zorg dat de installatie geregeld wordt.

Over vrijetijdsbesteding en vakantie:

  • U heeft behoefte aan iemand die samen met u een maal per week een uitstapje maakt. Hoe vindt u zo iemand? Het zoeken naar een vrijwilliger voor bepaalde werkzaamheden start met het opstellen van een profiel. Ik ga werven en een (eerste) selectie doen, waarna een kennismaking volgt.
  • “Ik wil graag nog een keer op vakantie.” Het regelen van een vakantie, het zoeken van mogelijkheden en het verzorgen van de boeking, het vervoer en wat verder nodig is, kan volledig door mij verzorgd worden.

U ziet, er zijn veel mogelijkheden van advies, ondersteuning en hulp die ik u kan bieden. Staat er niet bij wat u zoekt neem dan toch  contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Al deze vragen kunnen door Advies Hulp & Zorg omgezet worden in een advies op maat, specifiek voor uw situatie. Een vrijblijvende kennismaking is zo geregeld en is gratis.